Blås, perkusjon og drill

Hvis du vil spille i korps kan kulturskolen tilby undervisning innen forskjellige typer blåseinstrumenter og perkusjon. Kulturskolen eier svært få blåseinstrumenter, så det er begrenset opptak på disse instrumentene. I all hovedsak vil de som melder sin interesse for blåseinstrumenter være aspiranter i Oppdal Juniorkorps.
Har du lyst til å komme innom på en korpsøvelse, så kan du titte innom kulturhuset tirsdager fra 17.00- 19.30. Da øver hovedkorps og drill i allsalen.

Her finner du i tillegg informasjon om hvordan du går frem for å søke til Oppdal juniorkorps.

Undervisning blås og perkusjon
Korpsaspiranter (1. og 2. året) har individuell undervisning og undervisning i smågrupper hver uke i tillegg til noe deltakelse i hovedkorpset. Oppdal juniorkorps kjøper elevplasser i kulturskolen til sine aspiranter (1. og 2.årsaspirant) og elevene betaler en avgift (1.300 kr pr år) til korpset. Interesserte søker på samme måte som til kulturskolen, men det må i søknaden søkes på det instrument man har lyst til å begynne på. Det er ikke helt sikkert at korpset kan ta inn alle de som søker på ønsket instrument, så det er derfor lurt å føre dette opp i prioritert rekkefølge.

Etter to år øver en hver uke i hovedkorpset og kan i tillegg søke plass for individuell undervisning på kulturskolen. Kulturskolen arrangerer kulturkaféer som elevene kan delta på og korpset har forskjellige arrangementer.

For utmelding fra korpset (inkl. aspirantundervisning) sendes en e-post til juniorkorpset@oppdal.com

Leie av instrument
Søkere som er aspiranter til Oppdal Juniorkorps får låne instrumenter fra korpset. Søkere som ønsker opplæring på blåseinstrumenter uten å være tilknyttet Oppdal juniorkorps må disponere eget instrument. Kulturskolen har svært få blåseinstrumenter til utleie. Ta kontakt hvis du har spørsmål angående dette.

Dette er instrumentene du finner i korpset:

Treblås- instrumentene: Tverrfløyte, klarinett og saksofon.
Messing-instrumentene: Trompet, waldhorn, baryton, trombone og tuba.
Perkusjon: Trommesett, pauker, klokkespill og diverse rytmeinstrumenter.

Opptak, korps og drill
Vi har drillopptak annethvert år.
Opptaket gjøres i samarbeid mellom Oppdal juniorkorps og kulturskolen.

Lærere:

Inge Moene Tverrfløyte, klarinett og saxofon
Torleiv Skjøtskift Messinginstrumenter
Gjermund Strand Perkusjon