I galleriet nå

14. mars - 9. april

Oppdal kunstlag; Ørnulf Opdahl - "Opdahl til Oppdal. Litografier"

Utstillingen åpner i Oppdal Kulturhus Galleri torsdag 14.mars kl. 19.00. Som en del av vernissagen blir det kunstnersamtale kl. 19.30. Utstillingen, som er en salgsutstilling, henger fra 14.mars til 9.april. Utstillingen har fått navnet «Opdahl til Oppdal. Litografier» og er en lenge ønsket kunstner for Oppdal kunstlag.

Opdahl er kjent for å gjøre mektig natur om til kunst,- og da i hovedsak oljemaleri, men han arbeider også mye med akvarell og tegning,- og som i denne utstillingen med litografi. Arbeidene preges av hans store håndverksmessige dyktighet. Hans arbeid med kyst- og fjordlandskap er spesielt kjent og har vært med å fornye norsk landskapsmalekunst. Hans kunst fanger lys og mørke, og skaper en egen stemning i bilder der man kan kjenne seg igjen i landskapet eller oppdage landskapet på en helt ny måte.

FINE ART beskriver Ørnulf Opdahls kunst på denne utmerkede måten: “En blanding av konkrete opplevelser og abstrakte inntrykk løper sammen i hans søken etter å fange landskapets skiftende atmosfærer i et språk de fleste forstår, der stemningen er det viktige.”

Billedkunstner Ørnulf Opdahl er født i Ålesund og feirer i år 80 år. Han er bosatt på Godøy hvor han bor og arbeider. Her blir han inspirert av lyset, fjellene og naturen som omgir denne Sunnmørske øya utenfor Ålesund. Han har sin utdannelse fra Kunst- og Håndverkskolen og Statens Kunstakademi, hvor han også i en periode var professor. Han har hatt en rekke utstillinger og prosjekter i inn og utland. Videre har han stått for flere utsmykkinger og er kjøpt inn av en rekke kjente offentlige instanser. Det er utgitt flere biografier om Ørnulf Opdahl og hans kunst, og han har bidratt i ulike bok illustrasjoner mm. Han er godt kjent for sitt kunstneriske samarbeid med Dronning Sonja.

Oppdal Kunstlag har som formål å arbeide for å fremme interessen for kunst og kunsthåndverk, og skal aktivt støtte det lokale kunstmiljøet. Dette gjøres ved å presentere utstillinger av amatører og profesjonelle kunstnere. Laget ser det som en viktig oppgave å vekke interessen for kunst, spesielt blant barn og unge, og kan samarbeide med andre lag og foreninger for å oppnå dette. Oppdal kunstlag er åpen for alle – kunstnere og kunstinteresserte.

Nå ønsker vi å invitere DEG til å bli med på stemningsfull vernissage – der det blir servert kunst, forfriskninger, musikalsk innslag og en kunstnersamtale. Velkommen!