3

I galleriet nå

Elling Reitan tilbake med kunstutstilling i Oppdal!

Oppdal kulturhus er svært glade for å huse nok en ny utstilling i regi av Elling Reitan! Denne gangen en aldri så liten premiere på et prosjekt der Reitan arbeider med å løse opp og abstraherer motivene som består av oljemaleri på lerret, akvareller og litografier. Her vil vi også få se et par skulpturer. Utstillingen åpner 15. juni kl. 13.00 i galleriet.

Utstillingen kan sees i vårt galleri fra og med lørdag 15. juni - søndag 21. juli

 

Elling Reitan er født i Trondheim i født 1949 og han har vært elev hos Odd Nerdrum og Bjørn Sverrbo og han har hatt Jens Johannessen som mentor. I tillegg er han utdannet cand. phil i tysk og engelsk.

Reitan var 33 år da begynte å male på alvor, og det tok flere år før han bestemte seg for å bli kunstmaler på heltid. I dag er han en av landets mest kritikerroste og etterspurte kunstnere i tillegg til at han også har gjort seg bemerket internasjonalt og fått innpass hos det kresne New York publikummet.  Bl.a. er 5 malerier solgt til The Sackler family, og 2 malerier har blitt solgt på Heritage Auctions i USA (Dallas, Texas 2015 og New York 2016).

Reitan arbeider med flere forskjellige grafiske teknikker i tillegg til malerier, akvareller og tegninger. Bildene hans er fargesterke og har mye symbolikk i seg. Reitan har en rekke symboler og elementer som går igjen i bildene; sommerfuglfiguren, et bilde i et bilde, en Madonnaskikkelsen og hans varemerke nummer en; Yin og Yang paret. Paret ble brukt første gang i 1983, hovedsakelig for å skape dybde og perspektiv, men er nå nesten like selvfølgelig som signaturen hans. Han har funnet sin personlige stil som er unik for han; intense farger, motiv og komposisjon og de endelige bilder tilkjennegir Elling Reitans spesielle kjennemerker. Han blir ofte kalt ”Maleren med de fine fargene”.

Siden debuten i 1987 har han deltatt i mer enn 150 separat- og kollektivutstillinger i Norge og i utland, bl.a. i New York, Montreal, Hannover, Tokyo i tillegg til Oslo og Trondheim. Han har også deltatt på flere internasjonale, kollektive utstillinger.

I 2009 fikk han en artikkel i “The Affluent Page”, et kjent USA kunsttidsskrift og en anmeldelse i Art News, USAs største kunstmagasin med utgivelse i mer enn 120 land (tidligere har kun Odd Nerdrum og Bjarne Melgård oppnådd dette). 

Velkommen til åpning i vårt galleri lørdag 15. juni kl. 13.00

 

_
_
_