Dans

Dans undervises i Dansesalen og Allsalen i Oppdal Kulturhus. Her kan du lese om våre dansetilbud, treningstøy og timeplaner skoleåret 2019/2020.

 

Dansetilbud:

  • Danselek 4-5 år (Lærer: Catrine Breirem)
  • Klassisk ballett fra 1. trinn og oppover (Lærere: Catrine Breirem og Jeanette Hansson)
  • Moderne dans fra 6. trinn og oppover. Her må du også gå på enten jazz eller klassisk for å kunne melde deg på. (Lærere: Trude Hustad Hovdenakk, Catrine Breirem og Ingeborg Vindspoll)
  • Jazz fra 3. trinn og oppover (Lærere: Ane Røtvei, Trude Hustad Hovdenakk og Ingeborg Vindspoll) 
  • Hip Hop for jenter og gutter fra 3. trinn og oppover (Lærer: Ane Røtvei)

Målet for danseundervisningen er å gi elevene en meningsfull opplevelse av å bevege seg til musikk, og gjennom denne mestringen få et godt selvbilde og god kroppsforståelse. Elevene får gode, kvalifiserte dansepedagoger og instruktører på alle nivåer. De vil få kunnskap om disiplin og målrettet dansetrening i de forskjellige danseretningene det gis tilbud i. Det undervises i grupper, som igjen gir forståelse for samarbeid og tillit til medelever og ledere. Undervisningen inkluderer sceniske fremvisninger for medelever og publikum. Her er målet å synliggjøre dansetreningen fra de ukentlige timene.

For kontaktinformasjon til lærere, se "Kontakt" i menyen til venstre.

For info om priser, se Betalingssatser under "Om kulturskolen" i menyen til venstre.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Treningstøy

Riktig treningstøy og riktige sko gjør dansetreningen lettere. Jentene har oppsatt hår uansett danseretning.

  • I danselek  drakter, tights og skjørt kan kjøpes på HM, Cubus e. l, men også tights og en litt tettsittende t-skjorte er ok på dette nivået. Anbefaler ikke sko fra ovennevnte kjedebutikker, og det går helt fint å være barbeint. Vi ønsker ikke lange tyllskjørt o. l, det kan de evt. ha på forestilling.
  • Klassisk ballett/barnedans ser vi at elevene kommer i hvite/rosa myke ballettsko, lyse ballett tights og drakter anbefalt av lærer etter gruppe.
  • I Moderne dans er det helst ettersittende klær og bare føtter.
  • På Jazz anbefales det samme som i moderne, men med dansesko/sneakers. 
  • Hip Hop er det viktig å ha løse, vide bukser og dansesko/sneakers. Jeans hindrer bevegelser og er IKKE å anbefale.

Dansetøy kan bestilles på nett fra f. eks. www.dancewear.no

 

_
_
_