1

Konsert med smaksprøve Sommero - Inderberg - Sommero

I år som i fjor inviterer vi til intimkonsert på Støljære med Henning Sommerro og John Pål Inderberg!

Også i år har de med seg gjesteartist - Karianna Sommerro. Konserten vil være inne på låven. Den rommer ikke flere enn ca 90 gjester, så her får du en spesiell opplevelse hvor både artister og publikum er tett på hverandre. Dere vil selvsagt få høre de store kjente sangene, der bl.a Hans Hyldbakk er dikteren. Artistene er også store entertainere, med masse improvisasjon og artige historier!

Det blir servert smaksprøver fra Lady Dala i forkant av første konsert.

John Pål Inderberg: Saxofonist, dadaistisk diktoppleser, humorist og professor emeritus.
Fra Stein Ingebrigtsen sitt danseband til den amerikanske jazzlegenden Lee Konitz. Inderberg regnes som landets fremste barytonsaxofonist.

Var i mange år sentral under oppbyggingen av jazzlinja ved NTNU.

Eksempel på priser han har mottatt er Buddystatuetten og Lindemannprisen.

Henning Sommerro: Komponist, organist/pianist, sanger og professor ved NTNU.
Komponist/musiker som har skrevet viser, (Vårsøg) kammermusikk, kor- og orkestermusikk, opera, film- og teatermusikk.

Karianna Sommerro: Datter av Henning Sommerro. Har vært med i flere musicaloppsetninger på Trøndelag Teater. Går nå på teaterhøyskole i Verdal.

Han er også en viktig bidragsyter og brobygger innen improvisasjonsmusikk, samt formidler og arrangør av folkemusikk. Henning Sommerro har mottatt komposisjonsbestillinger fra mange land og har turnert i Europa og USA, medvirket på utallige CD’er og mottatt mange priser.

På konserten vil tekster av bygdadikteren Hans Hyldbakk (1898-2001) fra Surnadal stå sentralt. Dessuten vil vi få høre improvisasjonsmusikk inspirert av lokale salmetoner og dansemusikk fra Trøndelag. Alt ispedd både alvor og humor.

Velkommen! Hilsen Hege og John

_
_
_