1

Tung tids tale - Riksteatret

Ei perle av ei bok blir teater: "Olaug Nilssen tar pusten fra leseren med sin lille roman" VG, 6 Om en mors kjærlighet og kamp for et barn som er annerledes.

Daniel er tre år, og foreldrene gleder seg over hvor flink han er til å synge og prate. Men så slutter snakkinga. Latteren vender seg innover. Den vesle gutten endrer seg. For mora begynner en kamp, først for å forstå hva som skjer med gutten, og så for å få hjelp til å gi han den omsorgen han trenger. Mødre skal aldri gi opp, blir det sagt, men hva er aksept, og hva er å gi opp?

Tung tids tale er ingen heltehistorie. Det er ei historie om oss alle. Skrevet med både humor, sinne og varme. Om ei mor som må gi så mye mer kjærlighet enn hun kan få. Om ei mor som møter en tyngre tid enn hun visste fanstes. Midt i Norge, midt i livet, midt i hverdagen til folk.

Olaug Nilssen er en av våre mest vitale og engasjerte forfattere, med en både skarp og inderlig penn, og med Tung tids tale vant hun i fjor Brageprisen. "Ei kjærleikshistorie," kaller hun selv boka.

Og når Riksteatret går sammen med Det Norske Teatret og Kilden Teater om å lage teater av denne sterkt personlige og kritikerroste romanen, er det Marit Moum Aune som har regien. Hun er en av våre fremste regissører, med oppdrag for TV, film og teater, og har tidligere laget publikumssuksesser av Olaug Nilssens Få meg på, for fanen, Vi har så korte armar og Stort og stygt. For tiden er hun aktuell med Engler i Amerika på Nationaltheatret. Med seg har hun de fire skuespillerne Jon Bleiklie Devik, Julie Moe Sandø, Marianne Krogh og Siren Jørgensen/ Charlotte Frogner, mens dramatiseringa er gjort av Toril Solvang i samarbeid med regissøren og Olaug Nilssen sjøl.

--

Sagt om romanen

"Man trenger ikke store bøker for å løfte fram store temaer. Olaug Nilssen tar pusten fra leseren med sin lille roman."

VG (6)

"Gripende kjærlighetserklæring"
Adresseavisen (6)

"Vi skjønner mer enn ordene. Får kjenne på hvordan det er å være moren til Daniel."
Hamar Arbeiderblad (6)

"Noe helt for seg selv, dypt medrivende."
Dagbladet (5)

"Olaug Nilssen skildrer en smerte som er så fysisk at jeg blir skjelven"
Aftenposten

"Raus og styrkende om kjærlighet, samhold og håp"
BT

"Olaug Nilssen har nok ein gong vist at ho er ei av Noregs skarpaste forfattarstemmer. Tung tids tale legg du ikkje frå deg upåverka."
Fædrelandsvennen (5)

--

På scenen
Jon Bleiklie Devig, Siren Jørgensen, Marianne Krogh og Julie Moe Sandø.

Team
Regissør: Marit Moum Aune. Scenograf: Even Børsum. Lysdesigner: Ola Bråten. Lyddesigner: Nils Wingerei. Dramatiker: Toril Solvang

Urpremieren på Riksteatret i Nydalen 24. august 2018

Turnépremiere på Kilden 28. august 2018 (5 gonger i Kristiansand)

Blir spela på Det Norske Teatret våren 2019

Riksteatret i samproduksjon med Det Norske Teatret og i samarbeid Kilden Teater

_
_
_