1

Village Songs - Konsert og dokumentar-premiere

Fredag 12.juli 2019 skal Ingebrigt Håker Flaten m/band holde konsert i Oppdal kirke i forbindelse med en dokumentarfilmvisning. Dette vil være en unik og særegen kveld i kirka! Også salg av billetter i døra.

Denne konserten skal/må ses på som en videreføring av et lengre og unikt prosjekt, i Oppdalssammenheng. En folketoneskatt er tatt i bruk – en kulturarv blir dokumentert og tatt vare på! Prosjektet starta med Ingebrigt Håker Flaten sin interesse for sin bestemors, Elises, salmesang, og har siden 2008 ført med seg plateinnspillinger, konserter og dokumentasjonsarbeid i samarbeid med både andre profesjonelle musikere, lokale amatørmusikere og en lokal, ung filmskaper.

Denne konserten vil være en dokumentarfilmpremiere med påfølgende konsert. Konserten vil bestå av låter fra to album, «Elise» (Håker Flaten og Kornstad) og «Village songs/Den signede dag» (Håker Flaten, Bjørkås og Fagerhaug). Begge er innspillinger der folketoner/salmer fra Oppdal er låtgrunnlaget. Innspillinga av det andre albumet ble gjort i Oppdal kirke sommeren 2016 av Jørn og Olav J. Hoel, er miksa og mastra i Austin Texas og ble produsert og utgitt på Grappa Musikkforlag (Heilo) i oktober 2017.

Jørn Hoel står bak dokumentarfilmen som skal vises i kirka. Dette er en dokumentarfilm om Oppdals verdenskjente bassist Ingebrigt Håker Flaten og arbeidet med folketonene fra hjembygda – fra kildene, om samarbeidet med andre, via konserter og innspillinger til planlegging av nye prosjekt.

På konserten som er planlagt holdt 12.juli 2019, vil vi nyte godt av å ha med oss flere profilerte, profesjonelle musikere, noe vi gleder oss til. Bandet består av:
- På kontrabass kommer Ingebrigt Håker Flaten fra Oppdal og Austin; verdensstjerne innen jazz som har deltatt på et utall konserter, innspillinger og produksjoner.
- På fele har vi Andreas Bjørkås; en av Norges beste folkemusikere, komponist og pedagog.
- Gunvor Fagerhaug skal stå for vokalarbeidet på denne konserten. Hun har samarbeidet med Ingebrigt og vært deltakende i Village songs-prosjektet siden 2013.
- På saksofon spiller Håkon Kornstad; internasjonalt kjent som både jazzsaksofonist og tenorsanger – ikke minst for å bruke disse to ferdighetene sammen, og dermed skape noe unikt. Håkon deltok sammen med Ingebrigt på Elise-prosjektet.
-På perkusjon har vi Hans Hulbækmo fra Tolga. Han har vært med Ingebrigt på ulike jobber og prosjekt både i Norge og utlandet.
- På gitar har vi med oss Johan Lindstrøm, en strålende gitarist som blant annet har jobba med Ane Brun og Susanne Sundfør.
Målet med prosjektet er å gjennomføre denne konserten og videreføre prosjektet med nye innspillinger. Vi tenker at konserten skal gi publikum en stemningsfull konsert, og en opplevelse som de ikke vanligvis møter i Oppdal Kirke.
Vi skal presentere folketoner fra Oppdal, en fantastisk musikkskatt/-arv vi er så heldige å ha her og som vi mener det er viktig å ta vare på og formidle. Alle tonene er arrangert av Ingebrigt.

Et annet viktig aspekt med dette prosjektet, i tillegg til å fremme den store lokale folketoneskatten, er å kunne løfte fram en lokal filmskaper, Jørn Hoel. Dokumentarfilmen vil også være «god Oppdalsreklame» - vise lokal historie, lokal kulturarv, vise fram Oppdal kirke og bygda.

Dette vil være en unik og eksklusiv «happening» i Oppdal kirke!

 

_
_
_